* Kleuteryoga

Tijdens onze gezondheidsweken op school, staat beweging heel vaak centraal. Deze week deden we het bewegen op een rustige manier en mochten onze kleuters genieten van een lesje yoga.

* Zwemmen met de rikkiklas

Onze kleuters van de tweede en de derde kleuterklas mochten hun turnuurtje inruilen voor het zwembad. Helemaal uitgedost met hun zwembroek en zwempak waren ze klaar voor hun les watergewenning met meester Sam.

* kleutercarnaval

* Carnaval op onze school!

Op vrijdag 1 maart vierden we carnaval op onze school. De jury verkoos in elke klas de prins en prinses 2019. We probeerden de gouden snoep te vangen en we dansten er op los.

* Winnaars striptekenwedstrijd!

Onze 2e en 3e graad nam deel aan een wedstrijd rond striptekenen. Zij maakten elk een eigen stripverhaal rond de reuzen van Geraardsbergen. 2 leerlingen behoorden tot de 30e beste strips die werden gekozen. Zij mochten een sessie striptekenen bijwonen tijdens het stripfestival in Geraardsbergen. Proficiat Lucas en Tatjana!

* Les rond kinderrechten in 3e graad

In de 3e graad werd er aan de hand van spelletjes een les gegeven over de kinderrechten. Dit werd gegeven door het huis van het kind te Geraardsbergen. De kinderen vonden het een erg interessante les!

* Nationale pyjamadag op 15 maart

Op vrijdag 15 maart is het nationale pyjamadag. Die dag denken wij aan kinderen die niet naar school kunnen door langdurig ziek zijn. Uit solidariteit met hen mogen de kinderen die dag in pyjama naar school komen!

Secundair Onderwijs hertekend! Infomoment 12 maart in de Spiraal.

Beste ouders

U hoorde het al langer, om elke leerling het beste onderwijs te bieden op maat van zijn talenten, interesses en mogelijkheden, werd het secundair onderwijs hertekend.

Schoolbesturen, directies en lerarenteams bereiden volop de start voor van een observerende en oriënterende eerste graad die van start gaat op 1 september 2019.

Ook de scholen van de Scholengemeenschap Katholiek Secundair Onderwijs Geraardsbergen staan klaar om u te informeren over de keuzes die zij maakten op vlak van structuur en organisatie van het eerste leerjaar, maar ook van het tweede leerjaar van de eerste graad.

Wij stellen u de lessentabel en de lesuren differentiatie in het eerste leerjaar voor alsook het aanbod van basisopties in het tweede leerjaar.

Dit infomoment, waarvoor wij u graag uitnodigen, vindt plaats op dinsdag 12 maart om19u in ‘De Spiraal’

Met vriendelijke groeten

Karll Roeland                           Filip Santens                             Luc Dendooven

Dir.Sint-Jozefinstituut                   Dir.Sint-Catharinacollege               Dir. Sint-Catharinacollege

De Speelkaddee