* Bezoek aan ’t Aloam te Viane (3e graad)

Op maandag 16 april gingen wij met onze leerlingen van het 5e en 6e leerjaar op bezoek naar museum ’t Aloam te Viane. Hier leerden wij veel dingen over het leven van vroeger. We zagen ook de echte molen, en een bakkerij uit de tijd van toen. Wat een leerrijke dag!

* Actie Broederlijk Delen!

Voor Broederlijk delen hielden wij voor de vakantie een actie. We verkochten koekjes, fruitsap, snoepjes,.. uit de Oxfam wereldwinkel. De opbrengst, 100 euro, werd gestort op het rekeningnummer van Broederlijk Delen. Bedankt voor jullie steun!

Plattelandsklassen: iets dat verloren is, kan ook weer gevonden worden!

Beste ouder(s)

Onder het motto: “iets dat verloren is, kan ook weer gevonden worden” plaatsen we hier enkele foto’s van de verloren voorwerpen van op onze plattelandsklassen. Is dit een voorwerp/ kledingstuk van uw kind, dan kan je dit laten weten via de leerkracht. Deze voorwerpen worden bewaard in de vestiging Galmaarden.

Directie en team Viane.

    

Tussenkomst plattelandsklassen mutualiteit.

Beste ouder(s)

De plattelandsklassen zijn ondertussen achter de rug. Voor de leerlingen die deelgenomen hebben aan deze uitstap kan er een tussenkomst aangevraagd worden via de mutualiteit.

Wat moet je hiervoor doen:

  • Het document downloaden via de site of vragen in één van de kantoren.
  • Meegeven met uw kind naar school.
  • Dit document wordt ingevuld op het secretariaat.
  • De leerkracht geeft dit terug aan uw kind.
  • Je bezorgt dit ingevulde document aan je mutualiteit die zorgt voor de tussenkomst.

Opgelet! 

Niet alle tussenkomsten zijn gelijk. Dit hangt af van de mutualiteit waarbij je aangesloten bent. Onderstaande mutualiteiten bieden hun leden een terugbetaling aan. Meer info kan je vinden op de website zelf.

 

Directie en team Viane.

* Zeepjes maken met meter en peter

Naar aanleiding van onze gezondheidsweek maakten onze kleutertjes samen met hun meter of peter zeepjes.Ze kozen zelf hun geur en vormpje. We mochten deze meenemen naar huis. Wat een leuke namiddag!

* Naar de bib te Geraardsbergen

Onze leerlingen van de lagere school gingen naar aanleiding van de jeugdboekenmaand op bezoek naar de bib te Geraardsbergen. Hier speelden zij aan de hand van de I-pad een spel waarbij ze in verschillende boeken moesten gaan zoeken. Het was een leesrijke dag! 🙂

* Thema ‘de kip’ bij onze kleutertjes!

In de 2e en 3e kleuterklas werkten onze kleutertjes de voorbije week rond ‘de kip en het ei’. Er kwam zelfs een echte kip op bezoek in onze klas. Dit vonden we superleuk!

* Op bezoek naar het Technisch Instituut Sint-Jozef

Op donderdag 22 maart gingen onze leerlingen van de 3e graad op doe-dag naar het Technisch Instituut Sint-Jozef te Geraardsbergen. Ze maakten een fotohouder. Ze leerden hiervoor heel wat nieuwe materialen en werkgerei kennen. Het was een creatieve dag!

* Pyjamadag #BEDNET!

Op vrijdag 9 maart kwamen de kinderen van onze lagere school in pyjama naar school uit solidariteit met zieke kinderen en jongeren die niet naar school kunnen. Op deze manier raakt BEDNET nog meer bekend en kunnen ze hopelijk nog meer zieke kinderen helpen!

* Pyjamadag!

Wij doen mee!