Archief

februari 2020
M D W D V Z Z
« jan    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Luc Embrechts op bezoek!

Op maandag 17 februari kwam schrijver Luc Embrechts op bezoek in onze klas. Hij stelde ons zijn leuke boeken voor en vertelde ons allerlei verhalen. Het was een boeiend moment!

Wij zeggen ook nee tegen pesten!

* Dikke truiendag

Als voorbereiding op dikke truiendag, ontwierpen wij met de hele school onze eigen gepimpte trui. Op dikke truiendag houden wij een modeshow en de meest originele, creatieve trui wint een ecologisch cadeautje. Dit met betrekking tot ons jaarthema klimaat.

* Zwemles

Onze kleutertjes van het 2e en 3e kleuterklas gingen naar het zwembad en kregen zwemles van meester Sam. Daarna mochten we nog wat vrij spelen in het zwembad. Dit was reuzeleuk!

* Denderende bende: opdracht 4

Op dinsdag 4 februari 2020 kwam onze volgende opdracht van de Denderende bende aan op school. We moesten er met de hele klas voor zorgen dat onze ijsblok zo lang mogelijk overleeft zonder te smelten! Dus gingen we aan de slag. Brainstormen maar. We kwamen tot de conclusie dat aluminiumfolie errond wikkelen zorgt voor een isolerend laagje die de warmte van buitenaf tegenhoudt. We gaan ook op zoek naar piepschuim om een muurtje te maken rond het ijsblok.
We bewaren ons blok op een wind en regenvrije plaats om zo lang mogelijk ons ijsblok te behouden.

Structuur secundair

* Knutselen met meter en peter

Onze kleutertjes van de 1e kleuterklas gingen knutselen met meter en peter voor ons eetfestijn op 14 februari. Ze maakten samen hartjes uit zoutdeeg.

Eetfestijn!

Huis van het kind

In januari organiseren we binnen Huis van het Kind 2 interessante wist je dat avonden:

  • Thuis op 2 plaatsen: een sessie waar dieper ingegaan wordt over de problematiek rond opgroeien bij gescheiden ouders en nieuw samengestelde gezinnen
  • Waakzaam zorgen voor je tiener: een ouderreeks van 4 sessies waarin aandacht wordt gegeven rond begrenzen vanuit zorg en nabijheid, met aandacht voor de positieve relatie tussen ouder en kind.

* Kerstviering

Op vrijdag 20 december hielden we met onze lagere school een kerstviering. De leerlingen van de 3e graad speelden het kerstverhaal na.