Prettig verlof!!!

verlof2017

* Schoolfeest – reis je mee door de ruimte?

Op zaterdag 10 juni was het ons jaarlijks schoolfeest. Dit jaar was ons thema: sterren en planeten. Alle kinderen dansten er op los en gaven het beste van zichzelf. Ufo’s, superhelden, marsmannetjes,… iedereen was erbij!

Het was een groot succes! Ook het zonnetje was van de partij! Na de optredens konden we genieten van een lekkere barbecue!

Het was een geslaagde dag!

* Thema ‘zee’ in 1e en 2e leerjaar

De leerlingen van het 1e en 2e leerjaar werkten bij WO rond het thema zee. Bij muzische vorming maakten zij van zichzelf een echte onderwater duiker.

* 5e en 6e op bezoek naar de bib te Geraardsbergen

Op vrijdag 16 juni gingen de leerlingen van onze 5e en 6e klas naar de bib te Geraardsbergen. Daar speelden zij onder leiding van Birgit, een spel ‘masterfind’ op de I-pad. Dit spel leerde hen goed omgaan met sociale media en mediawijs te worden.

Het was een heel interessant en leuk spel!

* Schoolreis Bobbejaanland met de lagere school

Op maandag 29 mei gingen wij met onze lagere school op schoolreis naar Bobbejaanland. Het was een enorm warme dag. We genoten van het mooie weer en beleefden veel plezier aan de leuke attracties. Het was een superleuke, maar vermoeiende dag!

* Verkeersweek op school!

Van maandag 15 mei tot vrijdag 19 mei hielden wij op onze school een verkeers- en bewegingsweek. De politie kwam ons tonen hoe we moesten oversteken, de kleutertjes mochten eens op de politiemoto zitten en in de klas werkten we hier ook rond.

Tijdens de turnlessen mochten wij op onze fiets rijden. Ook kregen we een sticker in de klas als we met fiets, te voet,.. naar school kwamen.

* Kleutertjes gaan zwemmen met meter en peter!

Onze kleutertjes van de peuter- en 1e kleuterklas gingen op woensdag 17 mei zwemmen naar de Gavers met hun meter en peter uit het 6e leerjaar.

Dit vonden wij superleuk!

* Sterrendagen te Gent met 5e en 6e leerjaar

Op dinsdag 9 mei ging het 5e en 6e leerjaar op sportdag naar Gent. We konden ons daar uitleven in de uitleefzone, danszone en balzone. We sloten deze dag af met een gezamenlijke dans. Het was prima weer en we sportten er op los!

* 5e en 6e leerjaar won de sportquiz!

Het 5e en 6e leerjaar nam deel aan de sportquiz in de Veldmuis te Geraardsbergen. Dit is een quiz tussen alle scholen van het Sint-Catharinacollege. Wij wonnen dit jaar de wisselbeker!

Tijdens de middag gingen we picknicken in het Abdijpark, en bezochten we het Manneke-pis museum. In de namiddag gingen we naar een toneelvoorstelling in het arjaantheater.

* Pimp je speelplaats

Op woensdagnamiddag 19 april mochten wij, als laureaat van ‘Pimp je speelplaats’ onze prijs in ontvangst nemen in basisschool Poelbos te Jette. Dit samen met onze schepen van onderwijs en directie. Nu kunnen we starten aan de uitwerking van onze groene speelplaats. Joepie! Onze kinderen zullen heel blij zijn!

17952514_1253295498051031_5327536798193998635_n