Zaterdag 1 juni Moerbekeplein!

Donderdag 9 mei geen toneelinitiatie!

Herinnering : op donderdag 9 MEI zal er geen naschoolse kunstinitiatie zijn omdat de docenten van de kunstacademie die week allemaal betrokken zijn bij de projectweek FILM! in de Kunstacademie. Tijdens die projectweek zijn er meer dan 20 activiteiten voor en door lln in en rond de Kunstacademie. 

Klimaatoptocht Geraardsbergen, 24/05Op vrijdag 24/5 organiseren we, Climaxi vzw 
Koleuren Gazette & Fietscampagne, een klimaatbetoging in Geraardsbergen. Het is de tweede klimaatmars in Zuid-Oost-Vlaanderen (eerder deden we dat al in Zottegem), omdat we ook in onze regio aandacht moeten opeisen voor een beter klimaat. Afspraak aan het station vanaf 18.30u; de optocht vertrekt om 19u, door het stadscentrum. Event staat ook online op onze Facebookpagina:

https://www.facebook.com/events/346749002863518/

We willen zoveel mogelijk mensen oproepen om met ons mee op te stappen door de stad: het is belangrijk dat we ook hier tonen dat het klimaat belangrijk is. We willen ook de armoedeverenigingen en welzijnsschakels erbij betrekken: toenemende armoede is ook in onze regio een groot probleem. We hebben het daarom mee op de affiche gezet: Red het klimaat! Stop de armoede! Nodig gerust familie, vrienden, buren, leraars, ouders en grootouders uit om mee te doen!

Climaxi vzw 
Koleuren Gazette & Fietscampagne* 2e graad op leeruitstap naar Geraardsbergen

Na het inzaaien van de bloemenweide, heerlijk ravotten op de ‘plage’ in Geraardsbergen.
Daarna lunchen en even uitblazen in de technische school.
Tot slot verkennen we historische plaatsen in onze stad. Wat genoten we van deze lentedag !

* De paashaas kwam op bezoek!

Op dinsdag 23 april kwam de paashaas op bezoek op onze school. We kregen lekkere paaseitjes!

* Op bezoek naar het secundair onderwijs

Op dinsdag 23 april gingen onze leerlingen van het 6e leerlingen op bezoek naar het secundair Sint-Catharinacollege Geraardsbergen als voorbereiding op hun grote stap deze zomer..

Ze mochten er enkele lesjes bijwonen, knutselden een leuk aandenken en deden een leuk parcours.

* Een imker in de klas

Tijdens het thema kriebeldiertjes kregen we in de 2e en 3e kleuterklas een imker op bezoek. Hij had een kleine serre mee met bloemetjes en enkele bijtjes. Onze kleuters kregen de kans om ze goed te bekijken en te bestuderen. Ze kregen ook de uitleg waarom onze bijtjes zo belangrijk zijn. Tenslotte mochten ze proeven van lekkere honing.

* De lente – Lammetjes

Deze week gingen onze peuters en 1ko onder begeleiding van de kinderen eerste graad naar de lammetjes gaan kijken. Ook 2ko en 3ko gingen op bezoek. En ooohhhh wat zijn de lammetjes schattig!

* Op bezoek bij de tandarts

Tijdens de gezondheidsweek gingen onze kleuters van de tweede en de derde kleuterklas op bezoek bij de tandarts. De tandarts vertelde onze kleuters hoe belangrijk de tandhygiëne is. Ter controle mochten alle kleuters eens in de tandartsstoel zitten en hun tandjes laten controleren.

Familie picknick