Woordje van de ouderraad

Ouderraad Sint-Catharinacollege Viane

Beste ouders, grootouders, familie en vrienden

De ouderraad is een groep enthousiaste ouders die hun steentje bijdragen om de best mogelijke omstandigheden te ont-wikkelen voor de kinderen. We denken projecten uit en bieden hulp en ondersteuning aan leerkrachten en directie waar nodig. We willen bijdragen aan een leuke, aangename school waar onze kinderen kunnen groeien en leren. Waar het fijn is om te vertoeven. Waar kinderen gelukkig zijn.

Wat doen we?

We werken mee aan de voorbereiding en organisatie van schoolactiviteiten en festiviteiten zoals het schoolfeest, de kerstmarkt of het grootouderfeest. Ook op proclamaties en opendeurdagen zijn we van de partij.

De opbrengst van onze activiteiten gaat naar schoolprojecten en andere benodigdheden. Het speeltoestel was een be-langrijke realisatie. Recent kochten we ook nieuw speelgoed aan voor op de speelplaats en houten picknicktafels voor de kleuters. In de zomervakantie slaan leekrachten en ouderraad de handen in elkaar tijdens de klusjesdagen. We knap-pen samen de school op: uitvoeren van herstellingen en algemeen onderhoud staan dan op de planning.

Heb jij zin om mee na te denken over toekomstige projecten en realisaties, of help je graag een handje bij één van de activiteiten? Nieuwe leden zijn altijd welkom om ons team te versterken.

Waarom kiezen voor de ouderraad?

– Je komt terecht bij een toffe en gedreven bende.

– Je kiest zelf welke activiteiten je aanspreken en waar je wil en kan helpen.

– Je kan je eigen talenten inzetten, en soms ook eens iets nieuws leren.

– Eén keer per jaar zorgen we voor een leuk samenzijn met alle leden.

– Je bent op een bijzondere manier verbonden met de school van jouw kind.

Als bestuur willen we de leden van de ouderraad en alle helpende handen bedanken. Dankzij jullie inzet en enthousiasme kunnen we bergen verzetten. Jullie zijn toppers! Bedankt!

samenstelling OR

Annelies Luchtens

Stefanie De Sterck

Nikita Vanboterdael